Пт, 26-Апреля-2024, 16:56 | Приветствую Вас Гость

Главная » 2011 » Апрель » 15 » К НАМ ЕДЕТ ОЧЕНЬ ПОЧЕТНЫЙ ГОСТЬ!
14:32
К НАМ ЕДЕТ ОЧЕНЬ ПОЧЕТНЫЙ ГОСТЬ!
Чемпіоном Запорізької області серед аматорів 2007-2009 років став «Ілліч-Осипенко» з Бердянського району. Це третя поспіль перемога бердянців у обласній першості.

 Про команду розповів її президент Володимир Чепурний − головний ентузіаст створення «Ілліч-Осипенко» і найпалкіший його прихильник.

− Як народилася команда і звідки у неї таке подвійне ім’я? Зрозуміло, Осипенко − назва села у Бердянському районі, де базується колектив. А «Ілліч»?

− Окрім президентства у футбольному клубі, я також є директором ДП «Ілліч-АгроЗапоріжжя». Це − агрофірма у Бердянському районі, яка заснована Маріупольським металургійним комбінатом імені Ілліча. Його керівник Володимир Бойко − відомий в Україні шанувальник футболу, а команда «Іллічівець», як відомо, грає у вітчизняній Прем’єр-лізі. Коли я звернувся до Володимира Семеновича з ідеєю створити у нас футбольний колектив, він одразу підтримав цю пропозицію як організаційно, так і матеріально. Команду наше агропідприємство фінансує разом із комбінатом імені Ілліча. Завдяки цьому нам вдалося за короткий термін досягти багатьох успіхів.

  − Як саме ви його створюєте, і, якщо не секрет, що то за серйозні завдання?

− Ми ретельно займаємося селекцією, шукаємо перспективних гравців. Знаходимо їх не тільки у нас, у Бердянському районі, але і у Запоріжжі, по області, у Маріуполі. Завдяки цьому «Ілліч-Осипенко» і утримує лідируючі позиції. Але вже хочеться більшого. Цього року ми спробували сили у всеукраїнському турнірі − Кубку КФК. Переграли сильні команди Херсона, Миколаєва: вперше футболісти Бердянщини настільки вдало виступили в змаганнях на загальнодержавному рівні. Дійшли до півфіналу: це був дуже корисний досвід для становлення команди.

 А, взагалі-то, у нас є мрія зробити «Ілліч-Осипенко» професіональним клубом, спробувати себе у другій українській лізі. І, можливо, колись вийти до першої... Чекатимемо, поки скінчиться нинішня фінансова криза, потім будемо визначати шляхи подальшого розвитку команди спільно з комбінатом імені Ілліча.

 − Чи вдалося в процесі селекції знайти «майбутніх Блохіних» і залучити їх до команди?

− Колектив у нас молодий і самобутній, обдаровані футболісти, безперечно, є. Зокрема, півзахисник Артем Салімонов, який непогано грає «під нападаючими»: ми знайшли його у складі нинішнього бронзового призера чемпіонату області − запорізького «Спартака-КПУ». Правий хав Дмитро Тамілович до нас грав у Калуші, виступав за «Кримтеплицю». Тепер вдало вписався до складу «Ілліча-Осипенко». Радує нас своєю грою форвард Віталій Прудников. Я міг би назвати ще багатьох гравців: у нас чимало здібної молоді, справжніх фанатів футболу. Виділяти найкращих − невдячна справа.

 

− Наскільки серйозну базу для тренувань та ігор вам вдалося створити за цей порівняно короткий період?

− В Осипенко ми граємо на стадіоні «Дружба» на 1460 місць, із пластиковими сидіннями, він сертифікований ФФУ. При стадіоні є готель на 22 місця із «люксом» для тренерів. Для масштабів області це досить серйозна спортивна споруда високого рівня, вона − предмет нашої гордості. Звичайно, хочеться більшого − поля зі штучним покриттям, аби тренуватися цілий рік. Спробуємо з часом втілити цю нашу мрію.

 

− Чи не завеликий це клопіт для вас − підтримувати футбольну команду, не жалкуєте, що взялись за цю справу?

− Якщо я про щось і жалкую, так це про те, що не вистачає фінансів і часу, аби зробити все так, як хочеться. Наприклад, давно потрібно зайнятися організацією вболівальників, створити фан-клуб команди, але поки до цього у нас ще не дійшло. Нічого, з часом впораємося. Ми розраховуємо, що «Ілліч-Осипенко» − це довготривалий футбольний проект. Отже, маємо час, аби довести його до потрібного рівня.


Достижения команды:

Чемпион запорожской области 2007, 2008, 2009

Обладатель кубка области 2007, 2008. 2010

Серебряный призер чемпионата области 2010

Бронзовый призер чемпионата области 2006

Бронзовый призер первенства Мариуполя по мини-футболу 2007

Полуфиналист кубка Украины среди Аматоров 2008

Просмотров: 625 | Добавил: deadusheff | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
    Мини чат
    Сайт ЗОАМФ
    мини футбол Запорожье
    Статистика

    Онлайн всего: 1
    не наши 1
    НАШИ 0